Gode råd til hyggelig indretning i lejligheden

Skal du flytte?

Måske læser du om boligindretning fordi du leder efter en ny lejlighed? Se ledige lejemål hos Hellobolig og find din kommende lejlighed her.

Hvordan har du allerede indrettet dig?

Inden du går ud og køber nye eller brugte møbler og andre genstande, er det værd at kigge omkring i din lejlighed og se, hvad du allerede har. Dan din et overblik over de farver, dine rum er præget af. Bemærk om du særligt går efter en eller to bestemte farver, eller om du har mange tilfældige farver i rummene.

Det kan være flot at blande forskellige stilarter i indretning af lejligheder. Men de fleste har en rød tråd gennem deres valg af indretning. Prøv at bestemme dig for, hvilken indretningsstil du allerede har. Er du til et minimalistisk udtryk, et romantisk udtryk, et eklektisk udtryk eller noget helt andet?

Når du har dannet dig et overblik over dine tidligere indretningsvalg, kan du begynde at tænke over dit kommende indretningsvalg.

Belysning skaber hyggelig stemning

Det første råd til at få en hyggeligere stemning i en lejlighed er at investere i den rigtige belysning. Hyggelig belysning behøver ikke at koste mange penge, men det er uden tvivl en vigtig faktor i enhver indretning.

Lyskæder kan være med til at løfte et rum og skabe en dæmpet belysning. Det kan være stemningsgivende med lyskæder om vinteren, da de giver følelsen af varme. Du kan for eksempel hænge lyskæder op i din vindueskarm, omkring din dørkarm eller omkring et fritstående rør, hvis du har sådan et i din lejlighed.

Sørg for at vælge lyspærer som udstråler en varm belysning. Kridhvidt lys kan virke irriterende på øjnene, så derfor kan det betale sig at kigge efter varmere belysning med rødlige undertoner. Lampeskærmen kan også have betydning for belysningen, så vælg en lampeskærm, som giver et afdæmpet lys.

Personligt præg med plakater og tæpper

En anden måde at booste den hyggelige indretning på er med personlige genstande. Vores hjem må gerne udtrykke vores personlighed og interesser. Det kan du for eksempel vise ved at hænge plakater op af film, kunstnere, lande osv., du interesserer dig for. Det er vigtigt, at plakaterne er indrammet, da det giver et roligt udtryk til boligen.

Tæpper kan også være med til at skabe en hyggelig atmosfære i en lejlighed. De kan både hænge på væggen eller ligge på gulvet. Det er vigtigt, at tæpperne passer ind i de farver, din lejlighed allerede består af.

Planter giver et roligt udtryk til boligen

Sidst men ikke mindst skaber planter en god stemning i ethvert hjem. Du kan for eksempel indrette med hængeplanter, som sidder fast på en krog i væggen. Du kan også vælge en større plante, som kræver en stor krukke. Jo flere store planter du har, jo færre planter behøver der at være i rummet.