5 ting som du kan bruge rionet til i din have

For mange er haven et helt særligt og specielt sted. Det er et sted som kan betyde mange forskellige ting, afhængig af hvilken person der er tale om. Mange husejere landet over bruger haven til mange forskellige formål – lige fra gængs afslapning, havearbejde, grill, sport og leg. Hvad du bruger din have til, kan være forskelligt hos din nabo og omvendt igen.

Men ligesom at du kan bruge din have til et hav af forskellige aktiviteter, gør det samme sig gældende, når det kommer til havens udtryk. Og brug af rionet kan her være en stor strategisk hjælp.

 

En kompliment eller dis

Din have kan på mange måder fortælle noget om din personlighed, såvel som dit hjem kan. Er dit hjem eksempelvis minimalistisk inden for, vil det højest sandsynligt også afspejle sig udendørs og lignende.

Uafhængigt af hvilken type du er, har din haves udtryk en stor indflydelse på, hvordan dit hjem bliver opfattet. Har du for eksempel, en uplejet have, rådnet hegn og lignende kan det have en negativ effekt på opfattelsen af dit hjem. Mange vil associere sådan nogle ting med noget negativt og degradering, hvilket vil have en negativ spillover på resten af hjemmet.

Ligeledes kan et par justeringer og forbedringer i haven gør betydelige underværker for dit hjems udstråling. Nyslået græs, velplejede hække, nymalet hegn og lignende vil nemlig signalere orden og æstetik.

Når det så er sagt, findes der mange steder, hvorpå du kan starte at forbedre, hvor mange og hvilke afhænger sådan set af din haves unikke situation. Der kan være tale om større såvel som mindre haveprojekter. Vil du gerne booste din have funktionelt og dets udseende, kan du med for del gøre brug af rionet.

 

Hvad kan jeg med rionet?

Er du i tvivl om, hvad rionet er, så er det er et jernet som er særligt kendt fra byggekonstruktioner, men som gennem årene har fundet indpas i mange haver landet over – og med god grund. Selvom at rionet ikke nødvendigvis har et betagende udseende, kan du nemt og hurtigt gøre det til en flot og betagende del af din have.

Du kan eksempelvis bruge rionet til følgende formål:

  1. Ophængs panel
  2. Skillevæg/afskærmning
  3. Havehegn
  4. Hyggelige afkroge
  5. Lave en grøn væg

Mange personer bruger rionet hegnsfagene til at lave espaliervægge, hvor klatre- og slyngplanter kan gro op ad, således at du får en grøn væg eller et ”levende hegn”. Du kan her bruge de grønne vægge til at lave hyggelige afkroge, afskærme for vinden og nysgerrige blikke og lignende. Det er meget nemt at opsætte rionet, og du kan ret hurtigt have de rette omstændigheder til en flottere have.