Turkis Vægmaling

Farven turkis er en blanding af blå med en lille smule gul, hvilket giver farven sin grønne undertone. Det er de gule pigmenter i turkis vægmaling, som får farven til at lyse mere op, end almindelig blå maling gør. En turkis væg vil derfor være bedre til at bære lyset ind i rummet, end en blå eller grøn vægmaling vil. Turkis vægmaling passer perfekt ind i de Skandinaviske farvetrends: kombinér den turkise farve en sandfarve, perlemor, musegrå, gråblå, støvet grøn eller en umættet citrongul og du vil opleve en følelse af lethed og nordisk strømlinet design. Find alle vores turkise farver her.

Petroleumsfarvet maling er en videreudvikling af den turkise farve: Den består af turkis blandet med sort og en lille smule hvid. Dette giver farven en grålig nuancer, som holder den dæmpet. Dette gør også farven super smuk sammen med andre dæmpede nuancer fra naturen. Selvom farven hører under de blå nuancer, har den en varm undertone, og derfor står den så flot sammen med naturens grønne, brune og rødlige farver. Læs vores blogindlæg om petroleumsblå maling her.

Akvamarin er en variant i den turkise familie, og minder os om havets farve – lige dér hvor blå møder grøn. Pastel turkis maling er et musthave hvis du vil følge tidens trend med pastel maling. Malaysian Mist er en smuk lys turkis maling som skaber en blød og lys atmosfære Farven er kølig og næsten gennemsigtig, hvilket giver den en beroligende effekt og er ideel i eksempelvis et soveværelse. Især sammen med en bleg, gul tone, som vores frozen lily, kommer den virkelig til sin ret.

Ud med marineblå – ind med cobalt, lapis og cerulean

Marineblå vil altid være populær, men på det seneste har designere overvejet blødere, subtile, rolige variationer i moderne interiører.

Fra de lokkende akvamarinfarver af sandede caribiske kyster og de glitrende blågrønne toner af småstensstrande ved Middelhavet, til de blækfarvede blåtoner og midnatstoner af dybt atlantisk vand, havets farver er lige så fredfyldte, som de er slående og tilbyder et alsidigt spektrum.

Lad dig ikke afskrække af de dybe og mørke turkis og petroleumsblå farver. Anvend den alene som accentfarve til neutraler som koksgrå, beige og greige som her på billedet. De varme beige nuancer bløder helhedsindtrykket op, mens den klare turkise farve vil virke som rummets fokuspunkt.

Den turkise farvepallette kredser om en central farveforbindelse, der blander og spreder sig over en bred vifte af organiske, beroligende, men alligevel forfriskende toner som grå-blå, blågrønne og alt derimellem. Tænk klarhed og harmoniske naturlige påvirkninger.

 

Teal, turkis og petroleumsblå maling i opblomstring

I det kommende år kan du forvente at se en mere livlig side af de blå farver med teal, petroleumsfarver og endda indigoblå som dukker op overalt. De forfriskende og vandige blålige farver spiller sammen med vores ønsker om at tilbringe tid i naturen samt vores fokus på sundhed og velvære. De mere meditative og beroligende blå nuancer virker til gengæld køligere og roligere.

 

Uanset om du går efter en luftig, kystnær følelse eller mere af en humørfyldt, sofistikeret æstetik, klarer De dybe blå toner det hele. Havinspirerede nuancer er steget i popularitet på det seneste – en trend, der uden tvivl er inspireret af den kystnære bedstemor-æstetik, der fejer hjemmets design lige nu. Turkis grøn maling leder tankerne hen på en dejlig varm sommerdag, en lækker pool eller en smuk strand. Vælger du en relativt umættet turkis blå farve som denne Vizcaya vil du skabe et mat og blødt look.

 

Frisk dit interiør op med turkise accenter

Få farver er så forfriskende og livlige som turkis. Den dristige nuance fungerer lige så godt som en accent i traditionelle rum som i moderne hjem. Brug så lidt eller så meget farve som ønsket for en stor eller lille indvirkning på dit hjemdesign.

En velplaceret accentvæg er perfekt til at tilføje farve og karakter til et rum. Få looket uden at svede ved at bruge tapet, der kan skrælles og klæbes. Det er nemt at påføre og tage ned, når du har brug for en opfriskning. Vi elsker det turkis mønstrede stof, der bruges i dette udendørs rum. Sammen med et søhestebord og et sand-dollar-inspireret spejl er rummet nautisk uden at være overdrevet.

En lille smule turkis accent kan gøre en stor indflydelse på dit rum. Se efter små indretningsgenstande med dramatisk geometri, fed tekstur og andre elementer, der skiller sig ud. Dette spejls tykke ramme er allerede en opmærksomhedsfanger, men stænket af lys turkis farve og velplacerede guldlinjer tilføjer en opdateret følelse til en ellers traditionelle omgivelser.

Drømmer du om en turkis væg, er farven May Day et oplagt valg! Med sin høje farve- og lysintensitet får du en turkis farvet maling som vil få hoveder til at dreje sig efter den

 

Turkis maling i soveværelset

Leder du efter et fredfyldt fristed i dit hjem? Et sted, hvor du kan undslippe hverdagens stress og larm? Turkise farver er et ideelt valg til at få dit soveværelse til at føles som en rolig flugt. Antydninger af lyseblå og grønne farver vil sætte dig i en rolig sindstilstand. Galway bay er en sart og underspillet støvet turkis farve maling. Farven fremstår som en støvet grøn grå, og passer perfekt ind i den nordiske indretningsstil

Psykologer har dokumenteret den beroligende effekt aqua, turkis og blå har på os. Det kan hjælpe med at reducere blodtrykket og sænke pulsen – hvilket gør det til et ideelt valg til farven på dit soveværelses væg.

At bruge en eller flere af disse turkise farver til soveværelser er en glimrende idé til både dine indretningsdrømme og dine egentlige drømme!

Almue Grøn maling er en grøn blå farve som er meget umættet og derfor fremstår som mat og støvet. Avalon har kolde undertoner og er en sikker vinder for dig som drømmer om et stilrent og dæmpet look.

 

Hvordan styler man et rum med turkis maling?

Fordi turkis er en stærk farve, er det vigtigt at forstå, hvilke farver der komplimenterer den. Der er masser af malingsfarver, der går med turkis, som brun, beige, grå og andre blå eller grønne farver. Denne støvede og harmoniske blå farve Sheltered Bay, er umættet og fremstår grålig er den er perfekt til de lidt mere dæmpede og rolige interiører, selvom den egentlig er en turkis blå maling.

Det er let at forestille sig denne geniale maling brugt i et dekorativt mønster eller specialdesign på en af ​​dine vægge, hvilket gør et soveværelse eller børneværelse til et unikt og enestående rum.

Der er en grund til, at husejere konsekvent er tiltrukket af turkis. Farven beroliger os virkelig.

Turkis er en alsidig farve, der kan parres med en række andre farver for at skabe et afbalanceret og sammenhængende look. 

Hvid: Hvid er en klassisk farve, der passer godt sammen med turkis. Det skaber et rent og friskt look, der kan være med til at balancere den turkise dristighed.

Grå: Grå er en neutral farve, der komplementerer lysstyrken af ​​turkis. Det kan skabe et sofistikeret og moderne look, når det kombineres med turkis.

Sort: Sort er en fed og dramatisk farve, der kan skabe en fantastisk kontrast med turkis. Det kan tilføje dybde og rigdom til et rum, når det bruges med måde.

Coraller: Koral-rosa er en varm og lys farve, der passer godt sammen med turkis. Kombinationen af ​​disse farver kan skabe en tropisk og munter stemning i et rum.

Metallics: Metallics som guld og sølv kan tilføje et sofistikeret strejf af glamour til turkis. De kan skabe et luksuriøst og elegant look, når de bruges i kombination med turkis.

Samlet set er nøglen til at parre farver med turkis at vælge komplementære farver, der kan balancere dens dristighed og livlighed.

Komplimentér tuskis med planter og naturlige elementer

Turkis kan findes i naturen som et mineral. Denne kvalitet gør farvepaletter med turkis nemme at finde. Tricket er at parre det med andre naturlige farver – tænk på neutrale nuancer, trætoner og mørkere blå nuancer. Du kan også parre turkis med en eller to komplementære farver (de farver modsat turkis på et farvehjul), som en koralrosa eller pastel orange.

Hvis du er så heldig at have en havestue eller udestue, så overvej at male en vægoverflade i en aqua-tone. Aqua fungerer smukt med mørkegrønt løv, og her er det den ideelle kulisse til træmøbler og sortindrammede billeder. Du kan genskabe dette look i en stue eller spisestue med azurblå vægge og masser af planter til at bringe udendørs ind. Frozen Thyme er en medium lys turkis farve, men dens lave farveintensitet går at den ser mere grå ud end turkis. Dette gør den ideel til dig som vil skifte din grå stue ud, men som ikke er klar til at male hele farveladen op på væggen.

 

Turkis maling på badeværelset

En anden måde at give et minimalistisk rum et løft er ved at tilføje et kig-på-mig-gulv. Maler du dine klinker med turkis gulvmaling, eventuelt i et smukt mønster, vil du opnå dette. Hvis du går efter et slående gulvdesign, er det ofte bedst at holde resten af ​​rummet almindeligt, så mønsteret kan komme i centrum. Det betyder, at selv tilbehøret skal være begrænset. 

Nuancer af aqua fungerer virkelig godt med mørkt træ. De finerede enheder giver en iøjnefaldende ramme til de flossede fliser, der minder om havet. For at understrege kontrasten skal du holde resten af ​​rummets farvepalet enkel. 

Catalina er en smuk blå grøn farve som indeholder ligeså meget blå som den indeholder grøn. Dette giver maling i turkis nogle spændende egenskaber da de forskellige undertoner vil kæmpe om spotlyset, når den først kommer op på væggen.

Turkis maling til køkkenet

Lad ikke et sprødt hvidt køkken føles intetsigende – tilføj en farverig køkkenø. Den lyse turkise maling er iøjnefaldende, men ikke distraherende. Turkis vægmaling leder tankerne hen på sydens sol på en varm sommerdag, præcis som navnet Tropical Vibes antyder. Farven har en høj både farve- og lysintensitet.

Kalkmaling i turkise farver

Taktilitet er alfa og omega når vi taler farvetrends for 2024. Et af markedets mest populære produkter som opnår dette look, er kalkmaling. Med kalkmaling skaber du en mat og blød overflade, med smukke changeringer. Kalkmaling er et oplagt produkt at anvende hvis du vil skabe et naturligt og jordnært look.

Skyggeblå er en dynamisk farve som samtidig fordrer ro og harmoni. Skyggeblå er en kraftig blå kalkmaling og er ideel som en accentvæg. Harmoni og dynamik i én og samme kulør? Det er hvad du får i denne smukke farve Jade. Kalkmaling i denne smukke blågrønne farve er en sikker samtalestarter og du vil ikke fortryde at male en væg med den! Havbris – ja, navnet siger næsten sig selv. Oplev en følelse af den friske havluft, hjemme i stuen. Med denne lyseblå kalkmaling kan du skabe et friskt pusterum i hjemmet.