Tips til at starte en tømrervirksomhed

Tømrere og snedkere er i konstant efterspørgsel i Danmark, uanset om de skal bygge skræddersyede produkter på et værksted eller arbejde på byggepladser. Hvis du har interesser i at ansætte dig selv, og du ønsker at kombinere det med de eksisterende kompetencer i tømrerbranchen, kan en karriere som professionel tømrer være en glimrende måde at gå alene på.

 

Før du starter en tømrervirksomhed, er der forskellige faktorer at overveje, som omfatter annoncering, skat, kunder og registreringsprocesserne. Her er en guide til at starte en tømrervirksomhed.

 

Færdigheder og krav

For at blive en professionel tømrer, skal du have forskellige færdigheder og krav. Tømrere bygger en række træarmaturer samt beslag til bygninger. De bruger også en bred vifte af el- og håndværktøj. Aspekterne af tømrerjobbet omfatter:

 

  • Samling og fremstilling af interiør til barer, kontorer og butikker
  • Montering af skillevægge, gulvbrædder, konstruktion af vinduesrammer i træ og tagtømmer
  • Fremstilling af døre, trapper og møbler
  • Forstå kravene fra tekniske planer og tegning

 

De fleste kan blive professionelle snedkere og tømrere efter at have afsluttet en erhvervsuddannelse. Andre færdigheder omfatter teknisk evne, kunst, designteknologi og kreativitet. Du skal også have niveau et samt niveau to kvalifikationer inden for snedker- og tømrerarbejde.

 

At blive selvstændig tømrer

Når du har fået de meget nødvendige kvalifikationer, erfaring og evt. certificering, kan du beslutte dig for at oprette din egen tømrervirksomhed. Nogle af de ting, du skal overveje, når du starter en tømrervirksomhed, omfatter forretningsstrukturen, startkapitalen og forsikringen. Husk og ansætte en god revisor og advokat som kan hjælpe dig igennem hele processen.

 

Få dit udstyr

Du skal have det rigtige værktøj til at udføre tømrerarbejde. Selvom du ikke behøver at få den bedste slags værktøj, der er tilgængeligt, bør dine værktøjer give dig mulighed for at arbejde effektivt. Dine værktøjer skal også være holdbare.

 

Tro ikke, at det er nok at have grundlæggende værktøjer. Du skal også have specialiserede værktøjer, hvis du tilbyder specialiserede tjenester. Du skal bruge grundlæggende værktøjer som en hammer, en mejsel, en boremaskine og et målebånd. Men du skal også bruge mere specialiserede værktøjer såsom en geringssav, en stiksav og meget mere. Du skal bruge et køretøj, der er stort nok til, at du kan opbevare dit værktøj i, når du rejser til forskellige steder for at arbejde.

 

Du bør også overveje forsikring til tømrer. Dette skyldes, at din karriere efterlader dig sårbar over for visse risici. Du kan for eksempel blive sagsøgt af en utilfreds kunde. For at beskytte din virksomhed såvel som din økonomi skal du have en forsikring til tømrere. Du kan altid spørge en advokat for at lære mere om forsikring til tømrer.

 

Få kunder og markedsføre dig selv

Det er en glimrende idé at købe et professionel websted, der indeholder nogle af dine detaljer, dine arbejdseksempler og yderligere detaljer. Se dine konkurrenters hjemmesider for et godt eksempel på, hvordan deres arbejde vises, en liste over færdigheder og erfaring. Nævn hvilken type forsikring du har, evt. tildelte kvalifikationer og dit medlemskab af certificeringsordninger og brancher.

 

Konklusion

Det kræver mere end evner og erfaring at drive en tømrervirksomhed. Det er nemt at komme i gang med arbejdet. Du skal lære et nyt sæt færdigheder for at starte og drive en virksomhed. Hvis du er klar til at påtage dig opgaven med at drive din egen virksomhed, er det måske det bedste tidspunkt at gøre det nu.