Nogen har designet en perfekt økologisk t-shirt

Søg, og du skal finde

Den findes i form af en bambus t-shirt

Når du går rundt på designmesser og designudstillinger, så tænker du måske ikke så meget på betydningen af en god t-shirt, men det burde du måske. Der findes nemlig nogen, som har designet en helt perfekt og økologisk t-shirt. Sådan en økologisk t-shirt har jeg netop fundet mig, og det skaber en hel identitet for mig, idet jeg i særdeleshed går op i både design og en grøn livsstil. Jeg har ledt efter sådan en t-shirt i lang tid. Der findes heldigvis masser af miljøvenligt tøj inde på den grønne markedsplads, så nu ved jeg, hvor jeg skal lede. I dag går jeg rundt i min designerbolig iført min skønne bambus t shirt, og det gør mig glad.

Designertøj versus alt andet

I min branche, som er journalistbranchen, kerer man sig meget ved det designede i en fortælling, men også i det ydre. Det kan være i form af en mere bæredygtig t-shirt end andre t-shirts, fordi vi skal tage vare på det design, som hedder vores levevis og klode, men det kan også handle om noget andet. Det kan nemlig handle om det rum, vi befinder os i.

Økologi i klædeskabet

Signalværdien

En god signalværdi er slet ikke til at kimse af. Det betyder noget at sende signaler ud i verden. Det kan man tydeligt se på sådan en designmesse, hvor folk gerne vil signalere både det ene og det andet. Langt det bedste er det at holde fokus på een ting og så gå fuld skrue med det. Sådan foregår det efterhånden også mange steder. Jeg er ikke den eneste, som har fået øjnene op for værdien af at sende gode og grønne signaler. Det er ikke kun godt for brandet, men også virkelig godt for planeten, og er der noget, som jeg vil gøre alt for at bevare, så er det vores planet. Sådan har de fleste det vist også efterhånden. Det kan man se ude i de små boder og ude på det store marked. Dog vil der stadig være nogle brodne kar, men det kan man forhåbentlig ændre på.

Den reelle værdi

Hvad er så den reelle værdi af at have økologisk designertøj i sit klædeskab? Ja, det kan man spørge sig selv om, men svaret ligger vist ligefor. Værdien ligger i, at man både skaber positiv signalværdi, når man går rundt og viser det økologiske designertøj frem, og i at man bidrager til at reducere det samlede CO2 forbrug ved ikke at købe produkter, lavet af materialer, der er fyldt med kemi, der er farlig for din krop, eller at produkterne og materialerne er skabt i en process, der udpiner jordens ressourcer. Vi har jo kun denne ene jord, og vi ville helt klart se bedre ud, hvis vi alle sammen fulgte den grønne linje, hvorfor priserne på smukt designet økologisk tøj også kunne komme lidt ned.