Montering af gardiner – hvad skal du huske?

Montering af gardiner er ikke altid lige let. Der er en del ting, man skal være opmærksom på, når man skal hænge gardiner op. Følger man ikke de rette procedurer, kan det gå galt, og så er det spildt arbejde. Derfor har vi lavet en lille guide til, hvordan du monterer dine gardiner på bedst mulig vis.

Men inden vi kommer til den, så starter vi med en anbefaling til, hvor du skal købe dine gardiner.

Hvor finder man den helt rigtige gardinforhandler i Ry

Det kan være svært at finde den helt rigtige gardinforhandler, der har det udvalg af gardiner og beslag, man ønsker. Derfor har vi samlet vores anbefaling over den bedste gardinforhandler, og her er der selvfølgelig tale om gardinfabrikken i Ry. Her kan du finde lige netop det, du søger.

Find den rigtige placering

Det første du skal gøre, når du skal montere dine gardiner, er at finde den rigtige placering. Hvor vil du have dine gardiner? Skal de monteres over vinduet og hvilke vinduer mangler gardiner? Det er vigtigt at finde ud af dette på forhånd, da det er herfra placeringen af dine beslag afhænger.

Mål op

Når du har fundet den rigtige placering, så skal du måle op. Husk at måle både bredden og højden på vinduet eller det sted, hvor du vil have dine gardiner. Det er vigtigt at få de helt rigtige mål, da det ellers kan give problemer med at få gardinerne til at sidde ordentligt.

Vælg beslag

Nu skal du vælge beslag til dine gardiner. Hvilket beslag passer bedst til din indretning og din stil? Gardinbeslag kommer i mange forskellige varianter og størrelser. Sørg for at vælge nogle beslag der passer til netop dine gardiner og netop det sted, hvor de skal sidde.

Sæt beslagene op

Nu skal beslagene sættes op. Dette kan gøres på forskellige måder afhængig af hvilket type beslag du har valgt. Sørg for at følge vejledningen på produktet for at sikre dig at gøre det rigtigt første gang. Dette er især vigtigt hvis du vælger at sætte beslagene på udefra eller i en dybere vindueskarm.

Hæng gardinerne op

Nu skal dine nye gardiner endelig hænges op! Dette gøres oftest ved at sætte snorene i de øverste huller i beslagene og derefter trække dem til den ønskede placering. Herefter kan snorene bindes sammen eller knyttes på plads, så de ikke glider igennem hullerne igen.

Til sidst kan evt. kroge eller andet pynt fastgøres i snorene for et personligt touch på dine nye gardiner!

Så husk

Montering af gardiner er ikke altid lige let. Der er en del ting, man skal være opmærksom på, når man skal hænge gardiner op. Følger man ikke de rette procedurer, kan det gå galt, og så er det spildt arbejde. Derfor er vores lille guide en god ting at have in mente, næste gang du skal montere dine gardiner.