Den pressede kloak

Hvis du er så heldig at være i stand til at købe dit eget hus eller din egen lejlighed, så er der en del ting, du skal tage højde for. Mange af dem står i ejendommens tilstandsrapport, men der er også ting, der ikke står i den. En af disse er alderen og ikke mindst tilstanden på din kloak og dine rør, og medmindre du kan læse, at hele balladen er blevet skiftet, så kan du godt forvente, at de er så gamle som selve bygningen.

 

Ældgamle rør

Du kan hurtigt og enkelt se, hvor gammelt dit hus eller din lejlighed er, og det er som udgangspunkt også alderen for din kloak og de mange rør, der løber i undergrunden. Som du så nok også allerede ved, så er det sjældent, at ting bliver stærkere og mere solide med alderen, og kloakering er ingen undtagelse på dette punkt.

 

Din kloak og dit afløb er med al sandsynlighed langt ældre, end du har lyst til at tænke over, og der er ikke rigtig så meget, du kan gøre ved det. Jo, i teorien kan du renovere det hele, men det er både en dyr og tidskrævende affære, så det kan jeg ikke anbefale. I stedet skal du så bare tage dig godt af kloakken, nøjagtigt som du ville tage dig godt af ældre og skrøbelige familiemedlemmer.

 

Første step er at tænke over, hvad du putter i kloakken og ikke mindst, hvilke mængder du putter i den. De fleste kloakker kan tåle lidt af hvert, men hvis det er klistret eller fedtet, så kan det hurtigt klumpe sig sammen, og her kommer vi til det andet punkt i kloakvedligeholdelse. Få den renset det sekund, den ikke vil, som du vil, og hellere en gang for meget end en gang for lidt. Hvis du tager dig af tingene, inden alt er totalt tilstoppet, giver du ganske enkelt bare dine rør bedre vilkår for at overleve i længere tid.

 

Gammel kloak i gammelt hus

Hvis du kører en tur igennem den gamle købstad Køge, vil du hurtigt opdage, at det er et område med masser af gamle og flotte huse i alle størrelser og prisklasser. Det giver så bare den udfordring, at hvis et hus er gammelt, så er kloak og rør det nok også, og jo ældre kloakken er, jo vigtigere er det også at få den vedligeholdt godt nok.

 

Derfor er kloakservice Køge vigtigere for dig, der bor i denne by end for dem, der bor i Storkøbenhavn eller længere væk fra vores hovedstad. Gamle huse har typisk en stor mængde charme og æstetisk værdi, men de kræver også den smule mere opmærksomhed. Giv din kloak denne, så den undgår at blive mere presset end, hvad godt er.