Lad ikke en stub stå i vejen

Står du og er i gang med haveprojektet? Nogle gange trænger haven bare til en ordentlig overhaling, og så kræver det nogle gange nogle større ændringer. Det kan eksempelvis være, at du endelig har besluttet dig for at få fjernet det træ som tager alt solen, og skaber evig skygge i haven. En ting er at få træet fældet. Om man kan det selv, eller om man har hjælp er det første problem. Desværre er det ikke altid det største problem. Hvis det har været et større træ som skulle fældes, så kan det godt have skabt sig noget af et rodnet. Hvis ikke det er til at fjerne, så er det måske stubfræsning der skal til.

Erhverv eller privat

Hvad end det er en gammel stub eller et helt træ der skal fjernes, så er stubfræsning en mulighed for jer. Uanset om det er i privat have, på erhvervsejendom eller i en institution, så tøv ikke med at ringe. Stubbene skal ikke forstyrre jeres hverdag længere. Der skal blot være 75 cm, så kan vi komme ind og sørge for, at I bliver stubfrie.

Slip for stubben

Der er stort set ikke noget værre end at stå og grave med skovl eller spade i noget, som ikke overgiver sig nemt. Og det god en stub med et godt rodnet ikke. Med en stubfræsning, så efterlades du blot med et mindre hul med savsmuld. Savsmuldet kan nemt skovles væk og hullet kan derefter fyldes med jord, så der igen kan gro græs eller blomster frem for en død, gammel stub.

Stubfræsning af andre rod typer

Stubfræsning er ikke kun gældende for træer. Har du en stædig gammel hæk eller busk som du ønsker at udrydde, kan du ligeledes gøre brug af stubfræsning. Det kan være din hæk er mere infiltreret med ukrudt end faktisk hæk, og derfor har behov for at plante en ny. Du skal blot skære hækken ned, så klarer vi resten. Det samme er gældende for robuste bevoksninger såsom bambusplanter. Der er en grund til, at man er begyndt at lave så mange møbler i bambus, for bambus er utrolig hårdt og så vokser det hurtigt. Men det betyder også, at det kan være svært at komme af med på egen hånd. Derfor er det en god ide at få det skåret ned og rodfræset, så det ikke kommer igen, som det ellers ville.