Skimmelsvamp kan både komme udefra og indefra

Skimmelsvamp kan trænge ind i din bolig udefra, hvis du bor i en ældre bygning. Det kan også opstå inde i din bolig. Skimmelsvamp og beboelse hænger ikke så godt sammen. Skimmelsvamp er farligt for dit helbred. Har du mistanke om skimmelsvamp i din bolig, bør du straks få det undersøgt, så problemet kan afhjælpes. Herunder får du information og nyttig viden om hvad du selv kan gøre, for at undgå skimmelsvamp i din bolig.

Fugt er den største synder, når der kommer skimmelsvamp i din bolig

Der er mange årsager til at der kan opstå skimmelsvamp. Ofte er det en kombination af uheldige omstændigheder. Men, den helt store synder, har altid med fugt at gøre. læs mere om skimmelsvamp her.

Fugt kan godt trænge gennem ældre murværk ude fra, og ind i boligen. I det tilfælde er der ikke så meget du selv kan gøre, ud over at holde din bolig tør og gennemluftet. Her er der tale om en større og ofte gennemgribende renovering af selve bygningen.

Fugt kan også opstå inden i boligen, uden en udefra kommende påvirkning. Der er flere ting som kan være årsagen. De samme ting kan også nemt være løsningen.

Tre af de værste årsager til skimmelsvamp i boligen

  • At tørre tøj indendørs på snor eller stativ, er ikke nogen god ide. Heller ikke selv om du kun bruger dit vådrum. Nyvasket tøj afgiver en stor mængde fugt, som ingen steder har at slippe væk. Har du mistanke om skimmelsvamp, kan løsningen, helt simpelt være at du fremover ikke tørrer tøj indendørs.
  • Møbler tæt på væggen er heller ikke nogen god ide. Hvis der ikke er en naturlig luft gennemstrømning i dine rum, kan der opstå skimmelsvamp. Den lette løsning er så, at flytte møblerne fra væggene, så der kan komme luft.
  • Udluftning er vigtigt. Glemmer du at lufte ud, så er der de bedste betingelser for skimmelsvamp, i hele din bolig. Løsningen er at få sat din udluftning i system. Fem minutter til et kvarter, med alle vinduer åbne, både morgen og aften, er det bedste du kan gøre. Det er bedre at lufte hele boligen igennem, end bare at lufte et enkelt rum ud, ind i mellem.

Har du mistanke om skimmelsvamp i din bolig, bør du straks få det undersøgt, så skaden kan udbedres. Skimmelsvamp er sundhedsfarligt for dig og din familie.