Derfor at bambuslagner et godt valg

Hvis du ikke sover godt, lider resten af dit liv også. At sove roligt kan være udfordrende, men det kan man ændre. Livsomstændigheder kan forstyrre søvnen, og vi kan ikke kontrollere alt, der foregår i vores liv. Men vi kan styre vores soveværelse. Få mest muligt ud af dit sovemiljø og giv dig selv den bedste chance for at sove som en konge eller dronning.

Sådan får du en bedre søvn

At finde den rigtige madras er en afgørende del af at få en god nats søvn. Der er så mange muligheder, at det er nemt at føle sig overvældet. Hvis din seng ikke er behagelig, så tag ud i en butik og prøv nogle få madrasser.

Tænk ikke på prisen

Undgå at være nærig, hvis det overhovedet er muligt. Tænk på, hvor meget tid du bruger på at sove, og hvor længe du vil beholde din madras. Brug hvad der skal til for at være komfortabel. En god madras er en af de bedste investeringer, du kan gøre.

Mængden af lys

For de fleste af os mennesker er det, jo mørkere jo bedre i soveværelset. Minimer mængden af lys i dit værelse. Styring af lyset er især vigtigt, hvis din tidsplan kræver, at du sover i løbet af dagen. Sørg for, at apparater i værelset ikke udsender for meget lys.

Lyde og støj

Så lidt støj som muligt er den bedste løsning for de fleste af os. Nogle mennesker foretrækker dog at falde i søvn til lyden af havet, regnen eller hvid støj. Find ud af, hvad der virker for dig. Hvis du er tvunget til at sove i et støjende område, kan ørepropper hjælpe. En ventilator kan også være nyttig til at overdøve uønsket støj.

Sovetemperatur

Hver af os har en perfekt sovetemperatur. Undersøgelser viser, at et køligt rum fungerer bedst for den gennemsnitlige person, men du er måske ikke gennemsnitlig. Eksperimenter og find ud af, hvad der fungerer bedst for dig. Et ekstra tæppe eller en lille justering af termostaten kan gøre en stor forskel.

Liggeunderlag

Mange mennesker er allergiske over for støvmider. Derfor er et lagen meget vigtigt, så man ikke bliver utilpas og får kløe igennem hele natten. Nu til dages findes der et hav af forskellige produkter, som både er økologiske og miljøvenlige. Fx kan man bruge et bambus lagen, som er skånsomt mod huden og er af lækker kvalitet.

Undgå elektronikken før du skal sove

Ure, telefoner, tablets og tv kan alle bidrage til en dårlig natte søvn. Hold de elektroniske enheder på et minimum. Ideelt set skal du lægge alle elektroniske enheder væk i mindst en time før sengetid. Du vil finde det lettere at falde i søvn.