Kom tættere på din arkitekttegnet boligdrøm sådan her

Mange personer går i dag rundt med en drøm at have deres eget sted, som de kan kalde for hjem. Der findes her mange forskellige boligdrømme, da ikke to personer nødvendigvis deler den samme drøm om, hvad den ideelle drømmebolig er.

Nogle personer ønsker at bo i nybyggede ejendomme, nogle i lejligheder med den eller anden form for ejerskab, andre i arkitekttegnede huse og lignende. Der kan herunder være oceaner af årsager til, hvorfor folk ønsker at bo i den ene type fremfor den anden.

Dog er der mange der på seneste har set sig lunt på arkitekttegnede huse, men som tøver eller er pessimistiske omkring der chancer/muligheder om at bo i et. Er du en af dem, så giv ikke op endnu, læs med og bliv klogere på, hvordan du kan komme tættere på at gøre din boligdrøm til en realitet.

 

Fantasien sætter grænser

I bund og grund er alle ejendomme og boliger blevet opført med brug af en arkitekt, men forskellen på et almindeligt typehus og et ”rigtigt” arkitekttegnet hus er, at den sidste nævntes processer og udformning ikke er kendt endnu. Med andre ord betyder det, at det hus, som du har i tankerne, ikke nødvendigvis er blevet opført tidligere. Dette kommer særligt til udtryk i udformningen af huset.

Kort fortalt, kan forskellen opsummeres med, at i et arkitekttegnet hus, er det din fantasi og pengepung der sætter grænser. Særligt gør sidstnævnte sig særligt gældende indenfor alt boligbyggeri, for uden det rette budget eller finansiering, kan der ikke bygges.

Privatøkonomien har også noget at sgu have sagt

Det er rigtigt nok at arkitekttegnede huse koster betydelige summer penge, men det gør langt de fleste almindelige boliger også. Dog er der forskellige strategiske ting, som du kan gøre for at bringe udgifter ned og gøre din situation mere økonomisk ”behagelig”.

  • Byg mindre (m^2 og værelser)
  • Forhold dig praktisk (kun nødvendige rum)
  • Byg færre etager og værelser
  • Overvej andre materialer (fx træ end beton)
  • Bo sammen med andre (udlejere / dobbelthus)
  • Udlej rum som du ikke brugere (kælder, loft eller værelse)

Ønsker du så mest favorable vilkår, kan det give rigtig god mening for dig at se, om du kan gøre brug af alle de listede metoder til at nedbringe dine økonomiske udgifter.

Du bør selvfølgelig altid have styr på din privatøkonomi og har et rådighedsbeløb, som du kan bruge til at betale hele huset eller meget af den. Det kan være i form af et indskud til boliglån og lignende. Kaster du dig direkte i med arme og ben, kan det give betydelige konsekvenser for dig, din privatøkonomi og livsstil i mange år frem.

Derfor anbefales det, at du gør dit økonomiske forarbejde.