Sådan her kan du få et flottere uderum

For mange personer er deres hjems uderum et ”helligt” sted. Det er idyllisk sted, hvor de kan koble af og tage afstanden til hverdagens travlhed. Det kan indebære fysiske aktiviteter såvel som mere afslappende eller sociale. Herunder kan det også indebære selve nydelsen af friluftslivet, samt det at være udenfor.

Men selvom at haven for mange personer kan være et meget eftertragtet sted at opholde sig i, er det ikke alle som nødvendigvis synes, at deres haver er det mest behagelige syn.

 

Hvad er behageligt for dig?

En nydelig have kan betyde mange ting, og opfattelsen af denne kan være forskelligt fra person til person. For eksempel ønsker nogle mere minimalistiske haver, hvorimod andre ønsker mere frodige og beplantede haver.

Der kan derfor være mange svar og bud på, hvad en flot have indebærer. I bund og grund afhænger det af, hvad din stil og smag er. Det kan derfor være en god idé, at inden du kaster dig ud i adskillige haveprojekter, lige afgøre med dig selv, hvad du ønsker. Når det så er sagt, er næste skridt at finde startstedet.

NB: Der kan dog på nogle punkter være enighed om, hvad der medvirker til en flot have. Eksempelvis er et stort mudderhul ikke noget, som de fleste anser for at bidrage til en flot have.

 

Her kan du starte

Når det kommer til haver, er der mange steder, hvor du kan kaste dig ud i et haveprojekt. Som udgangspunkt afhænger det af, hvilken størrelse og type have du har. For eksempel har nogle have begrænsninger i forhold til, hvad der kan laves i dem.

For eksempel, er din have en mindre én, kan du være lidt mere begrænset end andre, når det kommer til at plante noget grønt såsom buske, træer, blomster og lignende.

Nogle af de mest gængse haveprojekter der giver et flottere uderum, er blandt andet:

  • Plante mere grønt
  • Klippe græsset
  • Trimme hækkene
  • Få opsat et forhave hegn
  • Sæt dekorationer i haven
  • Afskærm og lav hyggelige afkroge

Ovenstående er nogle af de steder, hvor du kan gribe praktisk ind og forbedre dit uderums udseende. Hvor du starter, er helt op til dig selv.

Du kan for eksempel vælge at tage i en del mindre haveprojekter, således at du kan få så mange af dem klaret, for efter at du går i kødet på de større haveprojekter. Ligeledes kan du også begynde med de mere tidskrævende og større haveprojekter. Mulighederne er mange, men de fører heldigvis samme vej.

Endvidere bør du være opmærksom på at nogle haveprojekter, kan kræve løbende vedligeholdelse – mere end andre haveprojekter. Eksempelvis behøver du ikke bruge tid på at klippe hæk, hvis du har hegn og lignende.