Sov godt i sommervarmen

Søvn, mad og motion, er forudsætningen for balance i livet. Mange mennesker har en tendens til ikke at ligestille de tre faktorer. Ofte er der en dominerende faktor som der fokuseres meget på, mens de to andre halter bagefter. Søvn, kost og motion er ligesom den hellige treenighed, uadskillelig og fungere kun i sammenhæng med hinanden. Herunder får du et par gode råd om alle tre dele, som du altså bør følge i sammenhæng med hinanden.

Søvn er en vigtig faktor for balance i livet

Sommer og vinter er ikke ens, hvad søvn angår. Om vinteren er der ikke meget lys, hvilket ofte gør det nemmere at falde i søvn. Vinter kalder på den tykke dyne og måske også et tæppe. Sommerens lys er godt for os, men kan samtidig gøre det svært at falde i søvn. Dynen skal skiftes ud, så natten ikke bliver svedig. Kølende topmadras er en oplagt mulighed i de varmeste måneder.

For lidt søvn eller søvn der bliver afbrudt, kan mærkes hele dagen. Dårlig søvn giver mentalt underskud og man mister lysten til både mad og motion. Derfor er søvn en lige så vigtig faktor, som de to andre.

Uden mad og drikke virker kroppen ikke

Rådet om at drikke meget vand har du hørt til hudløshed. Kosten er muligvis en anden snak.

  • Spis ikke. Lad være med at spise en hel masse kød. Kød er ikke nødvendigt. Kød er en beskidt og bekostelig produktion som ikke er godt for verdens økosystem. Kød og kikærter indeholder lige store mængde kalorier. Kikærter sviner ikke jorden til, så hvorfor ikke bare skifte kødet ud og gøre både krop og klode en tjeneste. Spis heller ikke hvidt brød. Det er tom stivelse som gør dig tyk på de forkerte steder. Slik og sodavand er kunstigt fyld som du på ingen måde har brug for.
  • Spis. Grønsager er det bedste du kan give din krop. Erstat kød, ris, hvidt brød og pastaen ud med lækre grønsager. Det bliver til store portioner, så det er en god ide at vælge mange forskellige grønsager.

Motionen er også vigtig

Du behøver ikke svede i tre timer i et tåbeligt motionscenter. Gå en tur hver dag. Gå en kort tur tre fire gange om ugen og en lidt længere tur de andre dage. Hop på cyklen hver gang afstanden er kort. Tænk dig om og brug din krop, dagen igennem.