Sådan kan du sælge dit antikke porcelæn

Er du på udkig efter en måde at tjene nogle ekstra penge på? Hvis du har en antik porcelænssamling, kan den være en betydelig sum penge værd. At sælge dit antikke porcelæn til en antikvitetsforhandler, der laver opkøb af porcelæn kan være en god måde at tjene nogle penge på og rydde op i dit hjem på samme tid.

I dette blogindlæg vil vi kigge nærmere ind på, hvordan du kan sælge dit antikke porcelæn og få den bedst mulige pris for det. 

 

Undersøg markedsværdien af dine stykker 

Før du overhovedet tænker på at sælge dit antikke porcelæn, er det vigtigt at undersøge markedsværdien af hvert enkelt stykke i din samling. Dette vil hjælpe dig med at bestemme, hvilket prisinterval der er rimeligt, når du skal sælge hvert enkelt stykke.

Den nemmeste måde at gøre dette på, er ved at tjekke online auktionssider som bl.a. DBA, Gulogratis, men også forskellige lokale forhandlere. Se, hvad lignende stykker er opført til, og brug det som udgangspunkt for prisfastsættelsen af dine egne stykker. 

 

Vælg din salgsplatform 

Når du ved, hvor meget hvert stykke er værd, er det tid til at beslutte, hvilken salgsplatform der er bedst for dig. Der er flere muligheder, hvilket kan være alt fra online auktionssider som DBA til lokale antikvitetsforhandlere eller endda auktionshuse.

Afhængigt af størrelsen af din samling og dens værdi kan en mulighed være mere egnet end en anden. Lav noget research, før du beslutter dig for, hvilken platform der passer bedst til dine behov og dit budget. 

 

Vid, hvor meget du kan forvente at tjene 

Sørg for at medregne eventuelle gebyrer i forbindelse med salg på den platform, du vælger, så du ved præcis, hvor mange penge du kan forvente at få udbetalt efter salget. Der kan nemlig være større forskelle på, hvilke gebyrer du skal betale for, når du bruger de forskellige platforme.

Hvis du ved, hvor mange penge du kan forvente efter et salg, er det med til at sikre, at handlen stadig er værd at gennemføre, selv efter at alle gebyrer er taget i betragtning.  

 

Vejen til en bedre handel

At sælge din antikke porcelænssamling kan være en glimrende måde at tjene lidt ekstra penge på, samtidig med at du får plads i dit hjem til nye ting. For at sikre, at processen forløber sig gnidningsløst, og at du får den bedste pris for hver genstand i din samling, skal du altid undersøge deres markedsværdi. Det gælder særligt før du sætter dit porcelæn til salg.

 Derefter bør du medregne eventuelle omkostninger, som f.eks. gebyrer for opførelse eller transaktionsgebyrer, når du beregner, hvor mange penge du kan forvente fra hvert salg. 

Med disse tips i baghovedet er der ingen grund til, at det ikke kan være en fornøjelig oplevelse at sælge antikt porcelæn.