Sådan kan du holde dit hjem varmt med træpiller

Er du måske en der bor i en mindre bolig, eller er i måske en familie der købt et lille sommerhus. Så er det ofte tilfældet at man ikke har radiatorer som varmesystem. Man har ofte en brændeovn, og måske for eksempel her en pilleovn. Hvilket betyder at man jo derfor også skal investere i såkaldte træpiller. Dette er super smart, da man vha. træpiller nemt og billigt kan sikre dejlig varme i sin bolig. Læs med videres, hvis du eller måske en familie ejer en mindre bolig som er afhængig af en pilleovn og samtidig er interesseret i at finde de helt træpiller, der kan være med til at give fantastisk varme i hjemmet.

Sådan finder du og vælger de rette træpiller

Det kan lyde forholdsvis nemt at finde og vælge de rette træpiller. Dog er der nogle småting, man lige skal have i sine overvejelser.

For det første er det vigtigt at man vælger og finder den rette størrelse på sine træpiller, da man jo på denne måde får mest ud af sit køb.

Man differentiere ofte mellem disse tre forskellige varmesystemer; Stoker-anlæg, Træpille-brændere og Træpille-ovne. Et stoker-anlæg fungerer godt sammen mange forskellige størrelse af brændsel, altså både kul, træpiller osv. Derfor spiller træpillernes størrelse ikke en så stor rolle. Omvendt fungerer en Træ-brændere kun bedst sammen med træpiller. Dette gælder det samme for Træpille-ovne, dog her skal man være opmærksom på at træpiller på 6 mm fungerer til stortset alle anlægstyper og at 8 mm træpiller er bedst velegnet til stokere.

En god ide er derfor lige at finde ud af hvilken slags form for brændeovn man har, og så herfra investere i de bedste træpiller. Det kan være mere kompliceret end man lige tror, men der er heldigvis massere hjælp at finde. Du kan eksempelvis finde en masse hjælp lige her, og læse meget mere om træpiller og hvordan de bliver produceret så man er sikret den bedste kvalitet.

Gode råd og tips

Der er rigtig mange gode råd og tips til dig som bruger træpiller. Hvis du gerne vil have mest ud af dine træpiller, så er det for eksempel en ide altid at bruge ensartede og smuldfrie kvalitets træpiller. Et godt tip er at opbevare dem et sted hvor der er tørt, så de er bedst beskyttet mod regn og fugt.