De 5 største boligtrends i 2022

Boligtrends er en størrelse, der er svær at blive klog på. Boligtrends ændrer sig nemlig hurtigt, og det er ikke altid at man overhovedet kan nå at komme med på den første trend, før der er startet en ny – så det gælder om at være up-to-date på de nyeste boligtrends.

Derfor har Byggecentrum udarbejdet en oversigt over de 5 største boligtrends, der dominerer i 2022. Byggecentrum er Danmarks største byggeudstilling og råder over en 28.000kvm stor byggeudstilling, hvoraf der indendørs kan finde udstilling af badeværelser, køkkener, interiør og andet til boligen – mens der udenfor findes en stor udstilling af orangerier, drivhuse og udestuer. Byggecentrum byder på over 130 udstillere, der både kommer fra større, veletablerede brands, men også mindre, innovative brands – og der er med garanti noget, der passer ind i dit hjem.

  1. De grønne nuancer

De grønne nuancer er i den grad populære i 2022 – og det gælder alle grønne nuancer, både de støvede, mere afdæmpede farver, og de klare nuancer, der skaber spil i rummet. Den klare græsgrønne farve kom især frem da designduoen Muller van Severen begyndte at bruge den i det meste af sit design – og efterfølgende er farven dominerende i de danske hjem, både når det kommer til interiør, men også møbler som for eksempel sofaer eller spisebordsstole. Men udover den klare græsgrønne, så hitter de støvede, beroligende nuancer af grøn også – og disse er særligt populære på tapetet eller som kalkmaling, eller almindelig vægmaling.

  1. De metalliske farver

De metalliske farver trender atter engang – både når det kommer til greb, armaturer og lamper. Det gyldne metal – primært messing – er over de seneste 5 år blevet mere populært, men i 2022 lader det til, at et nyt metal er ved at overtag pladsen – nemlig krom. Det skal helst være den helt skinnende variant, som dominerer på lamper, greb, vaser, hylder og møbeldetaljer – for eksempel ben til sofabordet eller sofaen. Men det kolde metal er også populært på større overflader, dog her som regel i den børstede variant.

  1. Unik keramik fører sig frem

Unik keramik hitter fortsat indenfor boligtrends – det uperfekte ved keramik giver personlighed til indretningen, og er smukt at blande med mere ”skarptskårede” elementer. I lang tid har keramik været populært som for eksempel sjove kopper eller andet service, men nu er det efterhånden blevet moderne at bruge til vægplatter, lysestager og ting, der ikke kun hører til ved spisebordet.

  1. Farvel til farvede vægge – goddag til farvet træværk

De vilde vægfarver er på vej væk, og nu indtræder de mørkere, neutrale, støvede og mere beroligende farver. Til gengæld, så forsvinder de vilde farver ikke helt – de bevæger sig blot fra væggene over til træværk, som for eksempel farvede paneler, karme og døre i vovede farver. Det kunne for eksempel være en lys, næsten hvidlig grøn til væggene, og så sat sammen med en dørkarm i en gullig grågrøn.

  1. Massive træmøbler i lige snit

De naturlige materialer er fortsat moderne, og især møbler af træ er på vej ind. De massive træmøbler er på vej tilbage, og det skyldes blandt andet det nordiske og naturlige udtryk, som træmøbler har. Det er primært simple træmøbler, der virkelig overlader fokus på materialet, i stedet for selve møblet. Det nye look skal gerne være lidt tungt og klodset, og sammensættes med kontrastende møbler, for at skabe spænding i indretningen.