Airfryer – den lille maskine, der gjorde min madlavning nemmere (og sundere)

Der er nogle ting i køkkenet, man ikke vidste, man manglede – før man prøver dem. For mig var det airfryeren. Jeg købte den lidt på en chance, lidt fordi “alle andre” havde en, og lidt fordi jeg ville spise lidt sundere uden at gå på kompromis med smagen. Og ja, jeg indrømmer det gerne: jeg er blevet afhængig.

Sprødhed uden olie – og uden dårlig samvittighed

Det, jeg først faldt for, var, hvor sprødt det hele blev – selv uden fedtstof. Pommes frites, grøntsagsstænger, nuggets, tofu, kylling – alt får en lækker, gylden overflade, uden at jeg skal bruge mere end en skefuld olie (hvis overhovedet). Det gør det langt nemmere at spise lidt lettere til hverdag, uden det føles som en kur.

Hurtig og nem hverdagsmad

Airfryeren har også vist sig at være en tidsbesparer. Jeg smider tingene i skuffen, sætter timeren – og så passer den sig selv. Ingen opvarmning af ovn, ingen behov for at stå og vende eller røre. Og det bedste? Den er nem at gøre ren. Der er virkelig noget tilfredsstillende i at få et helt måltid klar på 15-20 minutter – især efter en lang dag.

Mere end bare “fritter og snacks”

Jeg troede, det ville blive en maskine, jeg kun brugte til pommes frites. Men jeg har lavet alt fra fiskefileter og squashchips til sprøde kikærter og bananmuffins i min airfryer. Den er blevet en fast del af køkkenrutinen – især når det skal være nemt, men stadig lidt lækkert.

Et must-have i det moderne køkken

Hvis du – ligesom mig – gerne vil gøre madlavningen lidt sundere og meget nemmere, så er en airfryer altså en gamechanger.
Jeg blev inspireret til at prøve det, efter jeg læste en guide hos en dansk side med smarte køkkenløsninger, og jeg har ikke fortrudt det et sekund.