Sådan repareres et tilstoppet afløb

Tilstoppede afløb er et problem, som har plaget mange boligejere gennem årene. Ingen kan lide tanken om et tilstoppet afløb. I de fleste tilfælde er tilstoppede afløb forårsaget af snavs eller fremmedlegemer, der sidder fast i et afløbsrør eller af de opbyggede rester, der blokerer for gennemløbet. Afhængigt af typen af ​​vask kan en tilstopning have forskellige årsager og løsninger.

Vejledning til udbedring af tilstoppet afløb

Inden man går i gang med projektet med at fikse sit afløb, er det afgørende at få det rigtige udstyr til brug på opgaven. Disse omfatter:

 

  • Drænslange
  • Svupper
  • Askesnegl

Brug af kogende vand

Kogende vand er en af ​​de hurtigere og billigere løsninger til at fjerne tilstopning af et afløb, så du kan lige så godt prøve det, før du ser på andre alternativer. Denne metode til at bruge kogende vand til at fjerne tilstopning af afløb anvendes ofte, når ingen synlige forhindringer blokerer afløbet.

 

Blødere ophobninger omkring kanterne, såsom sæbeskum eller stegefedt, kan fjernes ved kontakt med kogende vand. Det kan være nødvendigt at bruge kogende vand af et par omgange, for at få fjernet tilstopningen helt.

Brug dine hænder

Der er lejligheder, hvor en tilstopning er tydelig, tilgængelig og tæt på overfladen. I dette tilfælde kan du nemt bruge din hånd til at fjerne forhindringen.

I situationer, hvor tilstopning ikke er let tilgængelig med hånden, kan du bruge en askesnegl eller lignende. til at hjælpe dig med at komme ned og få fat i tilstopningen.

Brug af svupper

En svupper kan fjerne tilstopninger i ethvert afløb, herunder i køkkenvaske og tilstoppede toiletter. En svupper med en tæt forsegling over afløbet vil give det mest potente sug. Lav seks ensartede op-og-ned-tryk, mens du bevarer tætningen. Når du har gjort dette, skal du tage svupperen op. Hvis vandet løber væk, har du lukket dit afløb op, men hvis det ikke fjerner tilstopningen, kan du prøve et par gange, og se om det hjælper på tilstopningen.

Brug bagepulver og eddike

Afhængigt af typen af ​​tilstopning er bagepulver og eddike også en effektiv måde at fikse tilstoppede afløb på. Start med at rydde det tilstoppede afløb ved at hælde varmt vand og opvaskemiddel ned i det. Sørg for, at der ikke er vand tilbage.

 

Hæld derefter en kop bagepulver ned i afløbet. Brug om nødvendigt en tragt for at forhindre spild. Tilsæt derefter 1 kop eddike. Efter ca. 15 minutter hælder du yderligere to kopper varmt vand ned i afløbet for at rense det. Gentag om nødvendigt denne procedure.

Rengøring af vandlåsen

Brug en skruenøgle eller en tang til at skrue vandlåsen af under din vask, og placer en spand nedenunder for at opfange eventuelt ekstra vand. Tag vandlåsen til en anden vask for at skylle og rense alt snavsen væk. Hvis dette ikke virker, kan der være behov for professionel kloakservice.

Overvej at bruge professionel kloakservice

Nogle gange kan en tilstopning vise sig at være så stædig, at den selv efter at have brugt ovenstående metoder, ikke er til at få fjernet. Hvis dette er tilfældet, så er det tid til få professionel kloakservice.

 

En professionel har de nødvendige færdigheder og erfaring til at rense dit afløb mere grundigt, end du nogensinde kunne. At få professionel kloakservice vil også sikre, at dine afløbsrør holder længere, og du behøver ikke at spilde penge på at udskifte beskadigede rør regelmæssigt.